Jevišovice – slavnostní open-air koncert klasické hudby u přehrady 21.9.2024

Mezinárodní hudební festival Silberbauerovo hudební Podyjí připravil společně s vedením města Jevišovice pro své návštěvníky mimořádný koncert, a to k příležitosti letošního 130. výročí od počátku výstavby jevišovické přehrady. Na příznivce klasické hudby tak v sobotu 21. září 2024 od 16 hodin čeká doslova nevšední zážitek v podobě koncertu pod širým nebem přímo u nejstarší umělé vodní plochy na Moravě.

Vstupné koncertu je dobrovolné, své prostory pro pořádání koncertu propůjčil jevišovický Kemp Veselka. Pořadatelé akce nicméně počítají i s tzv. „mokrou variantou“. V případně nepříznivého počasí by se koncert přesunul do jevišovického kostela sv. Josefa. Návštěvníci se mohou těšit i na občerstvení.

Na koncertě vystoupí renomovaná sopranistka Ivana Pavlů, pod taktovkou švýcarského dirigenta Sébastiena Thomase Bagnouda ji doprovodí festivalový Komorní orchestr Thayatal. První část koncertu bude patřit zejména operním áriím našich nejvýznamnějších skladatelů, Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetany. Ve druhé půli se diváci mohou těšit na 9. symfonii A. Dvořáka, tzv. „Novosvětskou“. Koncert tak svou dramaturgií odkazuje na právě probíhající oslavy Roku české hudby.